Агентът на Мохамед Салах – Рами Аббас настоя, че бившият клуб на футболиста Фиорентина няма как да блокира преминаването на неговия клиент от Челси в Рома.

Египетският национал вече стартира тренировки с „джалоросите“, ала флорентинци могат да пренесат сблъсъка в съдебната зала, тъй като считат, че налице нарушаване на договора. „Виолетовите“ имаха опция да удължат 6-месечния наем на Салах при положение, че доплатят 1 милион евро. Такова плащане към Челси постъпи, но пък самият футболист наложи вето над сделката, на каквото имаше право по силата на споразумение между него и „сините“, което по никакъв начин не бе известно на Фиорентина.

От „Артемио Франки“ пратиха делегация в Лондон, която да разреши мирно ситуацията. За представителя на Салах обаче няма какво толкова да се разисква. „Ние не се нуждаем от разрешението на Фиорентина“, каза Аббас. „Мохамед не се нуждае от такива. Последният ден по неговия договор с клуба беше 30 юни 2015 година, а във Фиорентина бяха наясно с този факт.“

„Не се нуждаем от никакви споразумения между Фиорентина и когото да било. Всички добри новини ще дойдат от Швейцария, не от Лондон. Коментарите, че Салах може да бъде наказан за 6 месеца пък са направо нелепи“, допълни Аббас.  

По-рано през лятото Фиорентина успяха да сплашат по същия начин друг евентуален купувач - Интер. Тогава флорентинци предупредиха, че ако "нерадзурите" подпишат с африканеца, то от "Артемио Франки" ще поискат изхвърлянето им от Серия А.