Ръководството на Реал Сосиедад се похвали с трансфера на Сандро Рамирес. Нападателят на Евертън пристига под наем до края на сезона.

По-рано през деня бившият играч на Барселона мина задължителните медицински изследвания и подписа своя договор, естествено, след уточняване на личните условия. Това едва ли е било чак такава подробност, като се има предвид изричното желание на 23-годишния футболист да не играе за Евертън.

Новият наставник на „карамелите” Марко Силва се надяваше да работи с нападателя и дори го пусна титуляр през седмицата при победата над Родъръм във втория кръг от Купата на Лигата. В същото време обаче преговорите с Реал Сосиедад продължиха и в крайна сметка баските постигнаха целта си.

Нападателят бе реализирал рекордните за кариерата си 14 гола в един сезон, докато играеше за Малага. През лятото на 2017-а Евертън спечели битка с Атлетико Мадрид за подписа му. За тима от „Гудисън Парк” Сандро обаче изигра едва 8 мача във Висшата лига, а през втората половина на миналия сезон бе преотстъпен в Севиля, където не успя да отбележи гол въпреки цели 13 участия в домашното първенство.