Ръководството на Шалке 04 се похвали с първото си зимно попълнение. Това е нападателят Марк Ут, който ще премине при „кралско сините” със свободен трансфер на 1 юли.

Договорът на 26-годишният Ут с Хофе изтича в края на сезона и той не възнамеряваше да го продължи. От 1 януари насам той бе в пълното си право да преговаря с други клубове и да подпише предварителен договор.

През миналия сезон Ут беше четвъртият най-добър реализатор в Бундеслигата, затова Шалке го ангажира дългосрочно – с 4-годишен договор. „Марк Ут в момента е най-резултатният германец в нашето първенство и ще подсили атакуващите ни опции още повече от следващото лято”, заяви спортният директор на клуба от Гелзенкирхен Кристиан Хайдел. „Радвам се, че успяхме да го доведем в Шалке.”

„Чувствам се уверен за трансфера си в Шалке”, коментира Ут. „Това е перфектната нова стъпка за мен. Наистина нямам търпение да започна новото предизвикателство. Дотогава обаче ще бъда напълно концентриран върху ролята си за Хофенхайм.  Ще продължа да помагам на клуба да преследва целите си с моите голове и пълна отдаденост”, добави футболистът.

Това е втори ключов нападател, който напуска Хофенхайм. Още през декември Байерн Мюнхен договори покупката на Сандро Вангер, чийто трансфер стана факт веднага след отварянето на зимния пазар.