Ръководството на Глазгоу Рейнджърс се похвали с временния трансфер на крилото Райън Кент. Футболистът на Ливрпул ще играе в шотландския гранд под наем до края на сезона.

21-годишният футболист остана извън групата на мърсисайдци, която отлетя за лятното турне в САЩ . Това беше повече от ясен сигнал, че бъдещето му през сезон 2018/2019 отново ще бъде далеч от родния му клуб.

Присъствието на „червената” легенда Стивън Джерард също изигра своята роля при сключването на сделката. По-рано през лятото новият мениджър на Рейнджърс използва връзките си на „Анфийлд”, за да вземе под наем и друг талантлив играч, когото познава добре – Овиемуно Еджария. С постоянен трансфер от Ливърпул на „Айброкс” пък пристигна десния краен защитник Джон Фланаган.

„Бих искал отново да се наслаждавам на моя футбол”, коментира Кент при първото си интервю като играч на „рейнджърите” . „Когато ми се откри възможност да премина в клуб от такава величина, нямаше нужда мисля много-много.”

„Сега в лицето на Стивън Джерард имат за треньор човек, който е играл на най-високото възможно ниво и е постигнал толкова много. Да се уча от него ще бъде страхотно. Вече познавам някои от играчите тук. Тук е и Майкъл Бийли, който успя да извади на показ най-доброто от мен в младежкия тим на Ливърпул. Затова мисля, че ме чакат вълнуващи преживявания, вече нямам търпение”, добави Кент.