Отборът на Кьолн успя да си осигури услугите на централния защитник Невен Суботич. Сърбинът ще довърши сезон 2016/2017 под наем от Борусия Дортмунд.

Към 28-годишния играч, който преди години минаваше за един от най-добрите на своя пост, интерес таеше Мидълзбро. Тимът на Айтор Каранка беше много близо до привличането му и през лятото на миналата година, когато контузия в ребрата осуети сделката.

От Юнайтед, Барса и Реал Суботич действително опря до Мидълзбро

През настоящата кампания Суботич все още няма изигран нито един мач в Бундеслигата, след като вече откровено се превърна в резерва. Не е тайна, че отношенията между него и наставника Томас Тухел също претърпяха срив. Затова и „козлите“ със сигурност са свеж шанс, който опитният Суботич да сграбчи.

„Като се има предвид това, което Суботич направи за Борусия, решихме да удовлетворим молбата му и да му позволим да премине в Кьолн под наем до края на сезона. Така той ще може да натрупа игрови ритъм на най-високо ниво“, каза спортният директор на „жълто-черните“ Михаел Цорк.

Суботич се присъедини към Борусия през 2008 година от Майнц и оттогава досега има над 200 мача за дортмундци във всички турнири. Сърбинът беше част от най-големия съвременен триумф на Дортмунд – шампионските титли на Германия за 2011 и 2012 година.