Бъдещото ново попълнение на Манчестър Сити – Дуран Нолито е получил лично обаждане от бившия си наставник в Барселона Хосеп Гуардиола, което е спомогнало за бързото осъществяване на сделката. Това разкри чичото на футболиста – Маноло Родригес, който е и негов агент.

Той също така потвърди, че сделката официално ще стане факт след като ангажиментите на Нолито към испанския национален отбор във връзка с UEFA EURO 2016 приключат. Той обясни как преди седмица Гуардиола е звънна на Нолито, за да го навие за трансфер в посока „Етихад Стейдиъм“.

Нолито изпрати поредна силна кампания в Ла Лига, като в 29 шампионатни мача вкара 12 гола и даде 7 асистенции. Цената, която Селта Виго поиска за него, е 18 милиона евро и „гражданите“ ще я покрият.

„Нолито със сигурност си тръгва. Той просто изчаква края на европейското, но сделката със Сити е почти сключена“, потвърди Маноло Родригес. „Това е един от най-добрите клубове в света точно в този момент. Сити разполага с Пари. Гуардиола му се обади преди седмица. Нолито отива в Сити заради него. Ако Сити имаше друг мениджър, едва ли Нолито щеше да напусне Селта“, добави чичото на футболиста.