Челси няма никакво намерение да праща под наем полузащитника Рубен Лофтъс-Чийк през януари. Впечатляващите последни няколко мача за английския футболист са убедили мениджъра Маурицио Сари да не прибягва до ход, който преди няколко седмици изглеждаше като сигурен.

22-годишният Лофтъс-Чийк има само един мач като титуляр във Висшата лига дотук, но пък бе замесен в последните 7 мача на отбора във всички турнири (реално от края на ноември досега). Редица клубове продължават да следят ситуацията около него, като най-често се споменават Кристъл Палас и Уест Хем.

„Рубен е много добър футболист, а откъм потенциал, той се явява страхотен футболист”, заяви Сари. „Игра в 7 от 7 възможни мача през последния месец, така че съм много, много доволен от него. Подобри се доста от тактическа гледна точка.”

„За в бъдеще той ще бъде полузащитник, но понякога ние ще имаме нужда от него да бъде крило. Това се видя особено в последните няколко среща предвид неговото физическо присъствие. Той е много важен играч за нас. За в бъдеще той ще бъде повече от важен играч”, допълни Сари.