Арсенал официално обяви трансфера на Матийо Дебюши на своя клубен сайт. Френският национал вече дори успя да позира с екипа на „топчиите“, които не пожалаха да разкрият подробности нито около трансферната сума, нито относно продължителността на неговия контракт.

28-годишният десен бек направи име в Нюкасъл през последната година и половина, в която изигра 46 мача за „свраките“. Преди това той изкара цели 9 сезона в родния си Лил, за който има записани 266 шампионатни мача в Лига 1. С „кучетата“ той постигна златен дубъл – шампионска титла и купа на Франция – през сезон 2010/2011, а през следващия бе избран за Играч номер 1 във френския шампионат.

„Ние сме много радостни да приветстваме Матийо Дебюши в Арсенал. Той показа, че моше да играе на най-високо ниво в своите отбори, а също и с националния тим на Франция“, коментира мениджърът на лондончани Арсен Венгер.

„Горд съм, че пристигам в отбор като Арсенал и ще защитавам цветовете му. Това е един от най-големите клубове в света. Очаквам с нетърпение шанса да работя с Арсен Венгер“, каза самият играч.