Ливърпул окончателно отписа възможността да привлече звездата на Астън Вила Кристиан Бентеке. Тъй като бирмингамци отказват да изслушат предложения под 32,5 милиона паунда, мърсисайдци са решили да се насочат към Фернандо Йоренте от Ювентус.

30-годишният испанец е на път да се окаже излишен при „бианконерите“, които вече договориха Пауло Дибала и Марио Манджукич, а освен това разполагат и с направилия супер сезон Алваро Мората.

Йоренте завърши сезона със 7 гола в 23 мача във всички турнири, а заради впечатляващата си физика и страхотната игра във въздуха би бил перфектен в ролята си на типична „деветка“.

Предполага се, че той ще струва доста по-малко от Бентеке – около 12 милиона паунда, но трудното пред мениджъра Брендън Роджърс е да убеди собственика Джон Хенри да плати подобна сума за футболист, който по всяка вероятност няма да може да продаде по-късно.

С богатия си опит Йоренте се харесва на наставника, защото би могъл да помоген в развитието на футболисти като Джордан Айби, Филипе Коутиньо и Даниел Стъридж.