Крайният защитник на Интер Юто Нагатомо направи интересно признание, че е имал оферта от Манчестър Юнайтед, която е отхвърлил.

По принцип в Италия бяха убедени, че японският национал ще напусне „нерадзурите“ по време на зимния трансферен прозорец, тъй като е един от футболистите, които не влизат в плановете на наставника Роберто Манчини. Прогнозата на медиите не се сбъдна и Нагатомо продължава престоя си на „Джузепе Меаца“.

„Обожавам всичко свързано с Интер, искам да остана тук и да подновя договора си“, коментира 29-годишният футболист.

„Отказах оферта от Манчестър Юнайтед, понеже моето желание е да остана тук. Имам отлични взаимоотношения с Роберто Манчини. Наслаждавам се на времето си тук, макар че най-много се забавлявах, когато тук играеха Марко Матераци, Уесли Снайдер, Хавиер Санети, Антонио Касано. Марко ме научи да говоря италиански, включително и няколко мръсни думи. Сега правя йога упражнения със Самир Ханданович преди мач“, добави левият бранител.

Нагатомо носи екипа на Интер от 2011 година досега. Кариерата му започва в японския ФК Токио, като преди началото на сезон 2010/2011 Чезена го взима под наем. Бранителят навъртя 16 мача в Серия А, преди италианците да го откупят, след което моментално бе продаден на „нерадзурите“.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS