Германският нападател - Никлас Фюлкруг, ще поднови договора си с Вердер Бремен, освен ако няма късна оферта, която нито той, нито клубът от Бундеслигата могат да откажат.

Отборът на Илия Груев е направил финансови отстъпки в предложението за подновяване на контракта му до 2026 година, което включва и освобождаваща клауза.

Изданието твърди, че Фюлкруг сега клони към оставане, освен ако няма примамлива оферта преди крайния срок на трансферния период 1 септември.

Нападателят миналата година удължи договора си до 2025-а, но това беше преди да стане германски национал, да играе на Световното първенство в Катар 2022 и да стане голмайстор на Бундеслигата.

Вердер Бремен и Фюлкруг водят преговори от седмици и изпълнителният директор Франк Бауман каза, че макар да правят всичко възможно да го накарат да остане, те нямат неограничени финанси.

Тимът започва сезона с мач от първия кръг за Купата на Германия срещу Виктория Кьолн в събота, преди да приеме шампионите от Байерн Мюнхен на старта на Бундеслигата шест дни по-късно. / БТА