Новото попълнение на Шалке 04 Матия Настасич изрази желание да продължи кариерата си в Бундеслигата и след края на сезона, когато изтича наема му от Манчестър Сити.

Сърбинът беше даден на „кралско сините“, тъй като не попадаше в плановете на Мануел Пелегрини и не записа нито един мач във Висшата лига на Англия.

В Шалке ситуацията за него коренно се промени и дотук 21-годишният играч няма пропусната минута в първите три мача от германското първенство за 2015 година. По принцип в договора на Настасич с германския отбор фигурира в клауза, според която Шалке задължително трябва да го купи за 7 милиона паунда след края на кампанията, ако играчът запише 7 мача.

„Много съм щастлив тук и очаквам с нетърпение всеки двубой“, каза Настасич. „След края на сезона ще седнем, за да поговорим относно най-доброто разрешение на ситуацията. Но, със сигурност, аз изскам да остана тук.“

„Виждам бъдещето си в Шалке за дълго време. Играчите, щабът организацията – всичко тук е от най-високо ниво“, допълни балканецът.