Наполи ще отправи оферта до Тотнъм за полузащитника Сандро без значение дали ще успее да прескочи плейофа за влизане в груповата фаза на Шампионската лига, съобщават медиите в Италия.

Везувианци цяло лято се опитват да освежат централната си двойка халфове след раздялата с Валон Бехрами, който бе продаден в Хамбургер. Напоследък се говори, че и Блерим Джемайли ще смени клубната си принадлежност, като отиде в Милан срещу 3 милиона евро.

Треньорът на Наполи Рафаел Бенитес работеше по няколко варианта през лятото, които включваха Лукас Лейва, Марио Суарес, Хавиер Масчерано и Маруан Фелаини. Последните два пропаднаха по различни причини (Масчерано избра да остане в Барселона, а Фелаини наскоро получи сериозна травма в глезена), което съкрати доста от опциите пред испанския специалист.

Сега на преден план излиза името на Сандро, който през последната година доста развали отношенията си с управата на Тотнъм и последно време е резерва в клуба си. Според медиите в Неапол неаполитанци ще подпишат с него в последната седмица на трансферния пазар, който затваря врати на 1 септември.

Наполи ще реши как да действа в зависимост от изхода на втория мач срещу Атлетик Билбао в плейофите на Шампионската лига. Ако италианците успеят да елиминират испанците след 1:1 на „Сан Паоло“, ще търсят директна покупка, но ако отпаднат и отидат да играят в Лига Европа, ще поискат бразилеца под наем до края на сезона.