След като не успя да се наложи в състава на Кристъл Палас, нападателят на Челси Патрик Бамфорд бе пратен под наем в Норич Сити до края на сезона.

22-годишният таран отиде при „орлите“ преди началото на сезона, ала по никакъв начин не можа да спечели доверието на Алън Пардю. В началото на месеца той се прибра при „сините“ и по-късно описа престоя си на „Селхърст Парк“ като ужасен.

Сега Бамфорд получава нов шанс да се докаже при „канарчетата“, които искат малко повече голова мощ в битката си за оцеляване в английския елит. Англичанинът все още минава за един от перспективните таланти, макар на сметката си да има само 6 участия за Палас дотук през кампанията.

„Наистина се радвам да бъда тук. Колкото по-скоро започна да играя, толкова по-добре. Това е моята лична цел, но също и да помогна на Норич да вземе нужните точки, които ще го оставят в лигата“, каза Бамфорд.

Мениджърът на Норич Алекс Нийл добави от своя страна: „Патрик е играч, който игра силно през миналия сезон (под наем в Мидълзбро – б.р.) и сме доволни, че успяхме да го привлечем. Той е млад нападател, който е твърдо решен да направи име. Така имаме повече конкуренция в атака.“


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS