Полузащитникът на Уест Хем и английския национален тим Деклан Райс показа ясно, че не се вълнува от интереса на Манчестър Юнайтед по негов адрес. Халфът беше категоричен, че Уест Хем е перфектното място, където да работи върху развитието си.

20-годишният футболист изгря на световната сцена през миналия сезон, а настоящата календарна година му донесе първите мачове за „трите лъва”. Изборът на Райс беше интересен, защото до този момент той беше представлявал Република Ирландия на всяко възможно ниво, включително и 3 неофициални мача за първия тим.

Още през отминалото лято се пишеше много, че Юнайтед е готов да предложи 70 милиона паунда за някогашния юноша на Челси, чийто път в професионалния футбол стартира тъкмо в Уест Хем. Манчестърци опитват да си стъпят на краката след най-лошия си старт на кампания от 30 години насам.

Очевидно, ако се съди по думите на Райс, той няма желание да стане част от решението за „червените дяволи”. „Подписах 5-годишен контракт с Уест Хем миналата година, което ще ме остави в клуба, докато навърша 24. За мен това е перфектното място за развитие”, заяви играчът.

„Аз играя за мениджър (Мануел Пелегрини – б.р.), който ми предостави шанс и ме пуска седмица след седмица. Всеки път ставам малко по-добър и виждам всички спекулации. Старая се да не мисля за тях много-много.”

„Докато нещо не се случи, всичко са само приказки. А досега няма нищо. Просто се фокусирам върху Уест Хем, давам най-доброто от себе си и опитвам да радвам феновете”, завърши Райс.