Алексис Санчес има огромно желание да напусне Арсенал след края на сезона. Причина за решението на чилиеца е отношението към него от страна на Арсен Венгер, който го остави извън състава при загубата с 1:3 от Ливърпул в неделя.

Скандал със съотборници оставил Санчес на пейката срещу Ливърпул

Отношенията на Санчес с Венгер, целия треньорски щаб и съотборниците му са се влошили много в последните седмици и звездата е решила да смени клуба през лятото като ръководството на Арсенал е наясно с желанието му.

Според английските медии Венгер е бесен от отношението на Санчес в последно време, особено по време на тежкото поражение с 1:5 от Байерн в Шампионската лига. Тогава чилиецът е разкритикувал съотборниците си, а разцеплението продължавало и след това.

Както стана ясно, конкретната причина Санчес да остане резерва срещу Ливърпул е фактът, че е напуснал самоволно тренировка през седмицата.

Венгер е провел открит разговор с чилиеца, но изглежда, че това няма значение за футболиста, който твърдо е взел решение да напусне клуба.

Очаква се оферти за Санчес да отправят Пари Сен Жермен и Ювентус. Парижани са готови да дадат заплата от 300 хиляди паунда на седмица на Санчес.