В отбора на Уулвърхемптън са все по-уверени, че ще задържат Рубен Невеш и за новия сезон, след като първоначално се страхуваха, че ще загубят своя полузащитник. Португалският национал има още две години до изтичането на текущия му договор и в края на миналия сезон всички знаци сочеха, че той търси ново предизвикателство. Въпреки че „вълците“ бяха готови да изпълнят желанието на Невес, те му бяха поставили цена от около 70 милиона паунда.

Въпреки че не може да бъде изключено напълно, че едно късно предложение може промени ситуацията, мениджърът Бруно Лаже гледа напред към новата кампания с Невес като централна фигура в плановете му. Ако Невес остане и след месец септември, може да се очакват разговори дори за нов договор, пише „The Mail“.

Смята се, че Манчестър Юнайтед и Барселона са сред отборите, които следят ситуацията с португалския национал. „Червените дяволи“ разглеждат Невес като алтернатива при провал с привличането на Френки де Йонг от тима на „каталунците“. Халфът на „вълците“ има един исъщи агент заедно с Кристиано Роналдо - Жорже Мендеш, който продължава да търси изход за португалския голмайстор, който иска да напусне „Олд Трафорд“.

Невес се присъедини към Уулвс през 2017-а година и беше ключова фигура, тъй като те спечелиха промоция от Чемпиъншип през същия сезон. След това им помогна за последователно седмо място във Висшата лига, както и за полуфинал във ФА Къп и четвъртфинал в Лига Европа. Отношенията между играча и клуба са добри и те биха били готови да включат клауза, която да му позволи да премине в клуб от Шампионската лига.

Ако 25-годишният Невес обаче остане на „Молиню“, това може да означава, че други ще си тръгнат. Въпреки че беше ключова фигура в предсезонтата подготовка, Морган Гибс-Уайт продължава да бъде искан от Евертън и новака Нотингам Форест.  Офанзивният полузащитник все още не е подписал предложения му нов договор и му остават само две години от сегашния. „Вълците“ може да са готови да спечелят пари от него, но са отхвърлили оферти от около 25 милиона паунда и се смята, че искат сума, близка до 30 милиона паунда.