Отборът на Нюкасъл се надява да подпише с нападателя на Аталанта Дуван Сапата под наем до края на сезона, след като стана ясно, че колумбиецът има желание да се присъедини към тима на Еди Хау. Мениджърът на „свраките“ иска да подсили отбора си в битката си за оцеляване във Висшата лига и се надява да добави нападател от висок профил като Сапата.

„Mirror“ пише, че от „Сейнт Джеймс Парк“ са готови с предложението за Аталанта. Англичаните ще вземат 30-годишния нападател под наем до края на кампанията, след която ще го откупят за постоянно. „Нерадзурите“ вече отхвърлиха друго предложение от Нюкасъл - това за левия бек Робин Госенс.

Миналата седмица пък „Express“ написа, че Аталанта е отхвърлил първата оферта на Нюкасъл за Сапата, която включваше предложение за първоначален заем, след което да бъде закупен през лятото за 22 милиона паунда. Общата сума по трансфера се смяташе, че ще бъде на стойност от около 25 милиона паунда, докато „богинята“ оценява голмайстора си на около 34 милиона паунда.

Най-новите информации обаче сочат, че Сапата желае да премине в Нюкасъл. Той има 78 гола в 152 мача за базирания в Бергамо тим и иска да опита нещо ново в кариерата си. Нюкасъл вече привлече двама нови играчи този месец в лицето на Киърън Трипиър и Крис Ууд.