Полузащитникът на Уулвърхемптън Уондърърс Рубен Невес призна, че е готов да напусне „Молиню“ това лято на фона на серозния интерес към него от страна на Манчестър Юнайтед и Арсенал. Португалският халф прекара последните пет сезона в тима на „вълците“ и беше част от отбора, който се изкачи във Висшата лига преди началото на сезон 2017/2018. Той е играл в 141 от 152 мача на Уулвс в елита на Англия през последните четири сезона.

Говорейки след загубата на тима си с 1:3 от Ливърпул в неделя, Невес призна, че се е наслаждавал на времето си на „Молиню“, но смята, че играчи като него не могат да пренебрегнат възможностите, които се отварят пред тях.

Gulliver/GettyImages
68 снимки

„Всеки знае какво е футболът, какъв е животът ни. Кариерите ни са наистина кратки, трябва да се възползваме от възможностите, които имаме. Разбира се, всички ние имаме мечти и трябва да изживеем тези мечти за кратък период от време. Да видим какво ще стане. Не мога да кажа твърде много за това“, заяви Невеш.

Невес за първи път се присъедини към Уулвс като 20-годишен и докато беше в Англия му се родиха и трите му деца, които са израснали в Уулвърхемптън, а това прави всяко решението за негово напускане доста трудно.

„Този ​​клуб означава всичко за мен, за семейството ми. Децата ми израснаха в Улвърхемптън. Имам три деца, всички са родени тук. Това означава много за мен и хората означават много за мен, защото наистина ми помогнаха да се установя тук. За мен, за моето семейство, всеки е наистина важен. Ако отида другаде, ще бъде наистина трудно за мен и семейството ми. Но, както ви казах, имаме мечти да изживеем в кратък период от време. Бях доста емоционален в последния ни мач у дома, защото не знам какво ще стане. Ако това беше последният ми мач, беше наистина важно. Но аз още не знам нищо. Така че засега мисля само за ваканцията и националния отбор“, допълни португалецът.

Манчестър Юнайтед и Арсенал вероятно ще бъдат на пазара за нов полузащитинк това лято. Неманя Матич, Хуан Мата, Джеси Лингард и Пол Погба ще напуснат „червените дяволи“ като свободни агенти през следващите седмици, докато договорът на Мохамед Елнени с Арсенал също ще изтече и бъдещето му остава неясно.

Порталът Transfermarkt.com оценява 25-годишния Невеш на 40 милиона евро.