Нападателят на Ливърпул Садио Мане е получил оферта от Реал Мадрид, която е приел, твърди френското издание „Франс Футбол”. Сделката обаче към момента виси във въздуха, а причината за това е изненадващата оставка на Зинедин Зидан като треньор на европейския клубен шампион.

26-годишният Мане демонстрира сериозен прогрес, откакто заигра в Ливърпул. Именно той бе човекът, който се разписа за „червените” във финала на Шампионската лига срещу Реал, загубен с 1:3 след кошмарните грешки на вратаря Лорис Кариус. Сенегалският национал завърши кампания 2017/2018 с общо 20 попадения на сметката си и не е чудно, че „лос бланкос” се интересуват от него.

Според „Франс Футбол” представители на испанския колос се свързали с футболиста и му отправили конкретно предложение, което той приел. В тази връзка проблемите пред Реал са два. Първият е, че никой от тях още не е започвал преговори с Ливърпул, който едва ли ще бъде склонен да продава. Другата засечка се явява именно раздялата със Зизу.

Тъкмо френският тактик е бил сред най-големите привърженици на сделка за Мане, а сега вече не е фактор при вземането на решенията. На „Сантиаго Бернабеу” правят всичко възможно за експресното намиране на нов треньор, затова и всякакви преговори към момента са замразени.

Още по темата:

Юрген Клоп отказа на Реал Мадрид

Звездите на Реал се подиграват с Ливърпул на "Анфийлд"

Роналдо: Салах ме очарова, прилича ми на Меси

Защо Садио Мане купи 300 фланелки на Ливърпул за своето село в Сенегал