Отборът на Манчестър Юнайтед дебне около полузащитника на Лацио Сергей Милинкович-Савич на фона на несигурното му бъдеще на „Олимпико“. 26-годишният футболист е силно свързван с напускане на Рим, като „червените дяволи“ са един от фаворитите за подписа му.

Милинкович-Савич е в добра форма този сезон. Той има отбелязани пет гола и още толкова асистенции в 23 мача във всички турнири. Но, въпреки че има договор до лятото на 2024 година, се предполага, че сръбският национал търси ново предизвикателство за следващото лято.

Според „Il Messaggero“ бившата звезда на Генк иска да напусне клуба в края на сезона. Италианското издание твърди, че Юнайтед следи ситуацията на Милинкович-Савич, който бива разглеждан на „Олд Трафорд“ като потенциален заместник на Пол Погба. На французина му остават малко повече от шест месеца от договора му в клуба и не е ясно дали ще удължи престоя си.

А базираният в Рим вестник добавя, че Реал Мадрид и Ювентус също ще искат да подпишат с Милинкович-Савич.

Сръбският полузащитник изглежда ще напусне Лацио през юни следващата година, след като вече има споразумение с агента си Матея Кежман. Говорейки миналия месец, бившият нападател на Челси Кежман призна, че клиентът му се нуждае от „ново предизвикателство“.

„Той е страхотен отборен играч. Скоро ще дойде времето да изживее ново приключение и нови мечти“.

Известно е, че Юнайтед е на пазара за нов халф, който да осигури конкуренция на Погба, Фред и Скот МакТоминей. След пристигането на временния мениджър Ралф Рангник, „червените дяволи“ са силно свързани с Бубакар Камара от Олимпик Марсилия и Амаду Хайдара от РБ Лайпциг.