Защитникът на Челси – Бен Чилуел, се очертава като трансферна цел на английския шампион Манчестър Сити. „Гражданите“ се очаква да потърсят нов краен бранител през лятото, тъй като бъдещето на Жоао Кансело в клуба е несигурно след спора му с мениджъра Хосеп Гуардиола, след който португалецът беше пратен под наем в Байерн Мюнхен.

Според Фабрицио Романо, който пишеше в колонката си за CaughtOffside, Сити обмислят трансфер на Чилуел от известно време.

40 снимки

„Бен Чилуел е един от играчите, които са следени от Манчестър Сити от години. Със сигурност той е един от левите бекове, които клуба има интерес, но знам, че не е единственият. Те (Манчестър Сити) ще съставят кратък списък от играчи на тази позиция и ще решат как да процедират заедно с Пеп (Гуардиола) през май/юни“, пише Романо.

Чилуел премина на „Стамфорд Бридж“ от Лестър Сити през 2020-а година за 50 милиона паунда. Въпреки това, той не успя да покаже напълно своите качества поради постоянни контузии, които спряха развитието му. Миналото лято пък лондончани привлякоха Марк Кукурея за 60 милиона паунда, въпреки че той се бори да се наложи в клуба.

Манчестър Сити пък наскоро беше обвинен в над 100 нарушения на финансовите правила от Висшата лига, още от 2009-а година. Ако обвиненията бъдат доказани, „гражданите“ могат да бъдат изправени пред изваждане от Висшата лига. Но се очаква да игнорират повдигнатите срещу тях обвинения и да следват плановете си за лятна селекция, поне към момента.