Английският шампион Манчестър Сити ще изчака до лятото, преди да предприеме действия около евентуалното привличане на звездата на Байерн Мюнхен Йосуа Кимих. 28-годишният германски национал е желан лично от мениджъра на „гражданите“ Хосеп Гуардиола, докато Ливърпул и Манчестър Юнайтед също следят ситуацията му, пише Daily Star.

И трите отбора от Висшата лига обаче знаят, че полузащитникът ще струва поне 50 милиона паунда през януари, а тази сума се очаква да спадне значително - до около 25 милиона пауда през лятото. Тогава Кимих ще навлезе в последната година от договора си на „Алианц Арена“, което означава, че Байерн ще трябва да изслушва оферти, много по-ниски от сегашната им оценка.

Сити няма спешна нужда от подсилване на тази позиция и затова пресмятат добре своите възможности, както и да спести средства. Кимих е наясно, че е цел на „гражданите“ и, след като изгря на голямата сцена именно под ръководството на Гуардиола в Байерн, може да бъде изкушен от възможността отново да работи с него.

Чувството е взаимно. Испанският треньор на Сити е голям почитател на бившия десен бек на РБ Лайпциг и Вфб Щутгарт, който също толкова умело поема ролята на дефанзивен централен халф. И Ливърпул, и Ман Юнайтед знаят, че няма да бъдат първи избор, ако Кимих реши да заиграе във Висшата лига, тъй като германецът предпочита трансфер на „Етихад“.