Футболистът на Челси Хаким Зиеш е готов да приеме намаление на заплатата си, за да премине в италианския шампион Милан. 29-годишното крило има желание да напусне „сините“ преди края на трансферния прозорец, а „росонерите“ са силно свързвани през цялото лято с мароканеца, но след привличането на Шарл Де Кеталер, се появиха съмнения относно трансфера на Зиеш.

Желанието на Зиех да намали заплатите си обаче означава, че от Милан сега ще направят предложение към Челси, твърди „Calciomercato“. Мароканското крило печели около 100 000 паунда на седмица на „Стамфорд Бридж4, но ще е съгласен да взима по-малко, за да си осигури трансфер.

Смята се, че тимът от „Сан Сиро“ иска да вземе под наем Зиеш, с опцията да го закупи за постоянно догодина. Въпреки това се смята, че Челси иска Милан да има задължението да купи Зиеш, ако той бъде даден под наем. „Росонерите“ обаче не са готови да включат клауза за задължителното му откупуване.

Тази спънка означава, че бъдещето на Зиеш е малко вероятно да бъде разрешено до края на трансферния прозорец. Твърди се, че Милан е готов да изчака дотогава, надявайки се, че в Челси ще приемат офертата от италианците.

Мароканецът стартира в само 14 мача от Висшата лига през миналия сезон, а идването на Рахийм Стърлинг това лято само ще ограничи допълнително времето му за игра. Той остана неизползвана резерв при победата на Челси с 1:0 срещу Евертън миналата събота.