Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан обмисля възможността да привлече през летния трансферен прозорец Франсеск Фабрегас от Челси, съобщава „AS”.

Желанието на Зизу е да привлече нов халф през лятото, когато забраната за трансфери на клуба пада.

Зидан е набелязал именно Фабрегас, тъй като пасва идеално към изградената му тактика за игра. Сеск може да задържа отлично топката. Той се представя еднакво силно и в двете фази на играта. Може да играе като дефанзивен халф пред двамата централни защитници, може да действа като разиграващ полузащитник или зад нападателя. Фабрегас се справя отлично и като фалшива деветка, което ще даде допълнителна опция за треньора на Реал Мадрид в атака.

Фабрегас не изключи трансфер в Китай

29-годишният Фабрегас рядко получава възможност за изява от началото на сезона под ръководството на мениджъра Антонио Конте. Той загуби мястото си в титулярния състав след пристигането на италианеца на „Стамфорд Бридж“. Конте предпочита да залага на Н'Голо Канте, а действията на испанския футболист са спорадични. Той е започвал в титулярния състав на лондончани в едва пет мача от Висшата лига от началото на сезона.

Фабрегас иска да помогне на Челси да стане шампион

Челси е склонен да изслуша офертите за Фабрегас стига те да удовлетворяват отбора от финансова гледна точка.