Реал Мадрид може да свали своя интерес към звездата на Челси Еден Азар, ако наставникът Зинедин Зидан бъде уволнен. Според RMC Sport ако френският специалист бъде уволнен, Азар ще развали всякакви сключени договорки.

Белгийският национал на „сините” от доста време е спряган за бъдещо попълнение на „кралския клуб”, още повече, че никога не е крил симпатиите си към Зизу. Бившият френски национал е големият идол на Азар от детство и този факт ще повлияе сериозно на преценката му.

Азар отказал и второто предложение на Челси

Говореше се, че през лятото на 2017 година Реал ще направи опит да привлече белгиеца, но всичко пропадна, заради контузията, която той получи по време на участие с националния отбор на родината си. Сега е много по-вероятно испанският колос  да направи своя ход щом кампанията приключи.

Нейният изход ще предопредели съдбата на Зидан начело на Реал, а до момента изгледите не са особени добри за французина. Реал Мадрид е четвърти в Ла Лига, като изостава с цели 14 точки зад лидера Барселона след едва 17 кръга. В същото време в Шампионската лига предстоят тежки осминафинални сблъсъци срещу Пари Сен Жермен.

Куртоа призова Азар да остане и да отреже Реал

Ако Зидан не успее да постигне нови успехи на „Бернабеу”, то има голяма вероятност да бъде освободен през лятото. Това би представлявало огромна спънка в плановете относно Азар, защото целият интерес на Реал към него и обратно произтича заради Зизу.

Зидан иска и Канте, освен Азар

Футболистът на Челси вече отхвърли две предложения да преподпише с лондонския тим.