Жозе продължава да живее на хотел в Манчестър

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо ще остане да живее на хотел и през следващия сезон 2017/2018. Този ход на Специалния отново хвърли сянка върху отдадеността му към отбора.

Дебютната си кампания начело на „червените дяволи” Специалния изкара в хотел „Лоури”, вместо да си купи или наеме жилище в покрайнините на града. Той мотивира избора си с това, че неговото семейство не желае да се мести в Северна Англия.

Юнайтед разчита на сър Алекс да осигури Роналдо?

Лондон е мястото, където фамилия Моуриньо се чувства у дома си и трудно би могло да бъде другояче предвид двата престоя на треньора в Челси. Кариерата на Жозе премина още през Испания и Италия, затова неговите най-близки хора не желаят повече да пътуват, а да се установят за постоянно.

В същото време мнозина разчитат решението на Моуриньо като сигнал, че той не сигурен за поста си в Юнайтед и това го възпира от закупуването на недвижим имот. Много от феновете виждат у португалеца наследника на бележития сър Алекс Фъргюсън, докато други се опасяват, че той ще приучи клуба да прави скъпи покупки, каквито бяха характерни за Челси.

Таен прякор на Специалния в Юнайтед, наричат го с женско име

Пресата от своя страна търси отговор и на друг въпрос – дали в договора на Моуриньо с Юнайтед има клауза, подобна на тази, с която Юнайтед уволни Дейвид Мойс навремето. Тогава в споразумението с шотландеца бе залегнало, че ако той не успее да класира отбора в Шампионската лига, то клубът може едностранно да го уволни. Неговият наследник Луис ван Гаал също имаше подобна точка в своя контракт. При освобождаването на двамата им беше платена неустойка, но със сигурност и Мойс, и Ван Гаал искаха да изпълнят договорите си.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо

Трансфери