Мениджърът на Тотнъм Хотспър Жозе Моуриньо планира да използва отношенията си със суперагента Жорже Мендеш, за да закупи нападателя на Уулвърхемптън Раул Хименес през лятото. Стрелецът на „вълците” прави страхотен сезон на „Молиню”, след като има 22 гола във всички надпревари за клуба на Нуно Ешпирито Санто. Тимът се движи на ниво във Висшата лига и също така е на 1/8-финал за Лига Европа.

Един от брилянтните му голове бе именно срещу Тотнъм в началото на март преди сезонът да бъде спрян, но интересът на Моуриньо е много голям към играча. Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид също искат да вземат мексиканеца, за който се твърди, че ще се искат поне 50 милиона паунда след трансфера му от Бенфика в Уулвс за 32 млн. британски лири.

Според медии в Англия и Франция, то Жозе ще опита да използва връзките си с Мендеш, за да вземе на „Тотнъм Стейдиъм” Хименес. Агентът, който е в близки отношения и със собствениците на „вълците” – Фосун, спомогна изключително много на тима да се утвърди в елита на Англия.

Медиите твърдят, че Моуриньо ще иска да вземе Хименес, за да засили конкуренцията в нападение с Хари Кейн, за който се твърди, че може и да напусне „шпорите”. Наглед Хименес изглежда като втора опция след Кейн, но Даниел Леви не би похарчил 50 млн. паунда за играч, който да седи главно на пейката.