Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо се е спрял на Жан-Микаел Сери за заместник на Майкъл Карик, който ще прекрати своята кариера след края на настоящия сезон.

26-годишният футболист ще бъде основна трансферна цел на Манчестър Юнайтед през лятото, твърди „Daily Mail“.

Скаутите на „червените дяволи“ следят много внимателно изявите на футболиста от Кот Д‘Ивоар, за да могат да придобият по-подробна представа за неговите качества.

Представители на английския клуб са били на „Алианц Ривиера“ в четвъртък на мача между Ница и Локомотив Москва (2:3) от 1/16-финалите на Лига Европа.

При всички положения Ница ще иска минимум 33 милиона паунда за Сери.

Халфът бе много близо до трансфер в Барселона през миналото лято, но шефовете на Ница в последния момент вдигнаха цената на играча и това провали сделката между двата клуба.

Жозе Моуриньо в прав текст заяви, че ще търси нов полузащитник на мястото на Майкъл Карик, който слага край на кариерата си след края на сезона. 

"Имаме нужда да привлечем един халф, защото ще загубим Майкъл. Нуждаем се от баланс в състава. Казах ви го още преди месеци. Може да ме обвинявате в много неща, но не и в това, че ви лъжа. Казах ви, че нямаме нужда от нови нападатели или крила, но, да, ще търсим полузащитник", заяви Моуриньо.