Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо призна, че крайният бранител Матео Дармиан е изявил желание да си тръгне и това най-вероятно ще се случи. Португалецът обаче дебело подчерта, че към този момент в офисите на клуба не е пристигнала оферта, която да удовлетворява „червените дяволи”.

28-годишният бивш ас на Торино очевидно ще приключи с 3 сезона в Юнайтед зад гърба си. Още от самото си пристигане той изпитваше трудности с жестоката конкуренция, а и аклиматизацията му не премина по най-добрия начин. В момента Ювентус и Наполи проявяват най-ярки амбиции по отношение на италианския национал.

„Матео иска да си тръгне и считам, че когато един играч изяви такова желание, ако пристигне точната оферта, трябва да се опиташ и да бъдеш човек”, сподели Моуриньо. „По-добре е да оставиш играча да следва своя инстинкт, но не и на всяка цена. До този момент офертите, които получихме до Матео, дори не бяха близо до това да бъдат приети.”

Ситуацията поражда лек проблем за Моуриньо, чийто опции за десен бек драстично намаляха. Обичайният титуляр и капитан Антонио Валенсия е контузен, а привлеченият сега Диого Далот със сигурност ще има нужда от време, за да свикне с обстановката и да излекува измъчващата го лека травма. Дармиан, който номинално е ляв бек, много пъти е играл и отдясно, но предвид изявените от него стремежи за трансфер не попада в списъка с опции. „Не мисля, че контузията на Антонио е много сериозна. Не знам обаче колко време ще трябва да отсъства. В момента той е капитан и първи избор”, допълни Моуриньо.

Колкото до самият Дармиан, и той не се посвени да разкрие желанията си публично. „Искам да играя по-редовно. През миналия сезон не играх много, а амбициите и целите ми са съвсем други.Точно по тази причина проведох разговор с треньора и клуба относно бъдещето си. Искам да напусна, но ще видим как ще се развият нещата. Нищо на този етап не е сигурно”, допълни Дармиан.

Още по темата:

Юнайтед тотално окапа на десния бек

Наполи опитва да прецака Юве за италиански национал

Манчестър Юнайтед и Ювентус се договориха за Дармиан