Звездата на Челси Жоржиньо изрази съмнения относно бъдещето си, въпреки че изрази любовта си към клуба. 30-годишният полузащитник има само още една година от настоящия си договор със „сините“ и се говори, че е обект на интерес от страна клубове от италианската Серия А.

Жоржиньо обаче е щастлив в Челси и иска да остане в клуба.

„Разбира се [бих останал дълго], обичам Челси. Чувствам се много добре тук и разбира се, бих искал да остана. Но знаете, много неща се случват и нещо не е сигурно. Имам договор и обичам да съм тук. Така че не мисля да се местя никъде. Всяка година [има спекулации]. Аз не мисля така. Просто мисля къде съм и се фокусирам на 100 процента“, каза италианският национал по време на предсезонния лагер на лондончани в Лос Анджелис.

Смята се, че Ювентус е основният кандидат за подписа на Жоржиньо. Съобщава се, че Челси ще седне с италианеца през септември, за да се опита да договори нов контракт, след като приоритетът на халфа е да остане на „Стамфорд Бридж“.

Ако това се случи, той може да се събере отново с бившия си съотборник Калиду Кулибали, който е близо до споразумение да се присъедини към „сините“ заедно с Нейтън Аке от Манчестър Сити. Твърди се, че сделките за крилото на „гражданите“ Рахийм Стърлинг и вратаря на Чикаго Файър Габриел Слонина също са близо до завършване.