Агентът на звездата на Челси Жоржиньо - Жоао Сантос сподели, че полузащитникът е готов да удължи договора си със "сините" през юли. 28-годишният италианец е свързан с трансфер в Ювентус, където старши треньор е старият му познайник Маурицио Сари. Италианският треньор привлече халфа със себе си от Наполи за краткото му пребиваване в западен Лондон и му е голям почитател.

На въпрос за евентуално преместване в Ювентус, Сантос каза пред „Калчомеркатато“:

„Прочетох това, но никога не съм имал контакт с тях. Нито Сари, нито Фабио Паратичи са говорили с мен за Жоржиньо. Към днешна дата не знам абсолютно нищо за тази ситуация. Той е много щастлив в Лондон, където показвана какво е способен и все още има три години от договора си. Всъщност през юли има възможност да започнем разговори, за да добавим четвърта година и да удължим договора си с Челси. Не знам каква е стратегията за трансфер на Юве, но това са нашите планове за бъдещето“, заяви Сантос.

Жоржиньо е основна фигура в тима на Франк Лампард през този сезон, като има 26 участия във Висшата лига и четири гола. Италианският национал предоставя богат опит в сравнително младия отбор на „сините“.