Нападателят Жоао Феликс изглежда ще остане в Челси още една година, въпреки че клубът няма да играе в Шампионската лига, пише The Sun.

Португалският национал вече подчерта, че участието му в най-престижния клубен турнир ще повлияе на решението му дали да остане в Англия или да се върне в Атлетико Мадрид. „Сините“ обаче вече нямат никакъв шанс за класиране в турнира на богатите.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Феликс се присъедини към Челси през януари под наем, а оттогава „дюшекчиите“ загубиха само един от следващите си 16 мача. Старши треньорът на испанците – Диего Симеоне, обаче няма желание нападателят да се връща на „Уанда Метрополитано“. Атлетико обаче ще искат 88 милиона паунда за португалския национал, което може да се окаже проблем за „сините“. Той също така остана на пейката в последните три мача под ръководството на временния мениджър Франк Лампард.

23-годишният Феликс се е установил в Лондон и е щастлив да остане, но иска гаранции от бъдещия постоянен мениджър, който се очаква, да бъде Маурисио Почетино, че ще получи редовно време за игра. Още повече и нежеланието на Челси да плати цялата искана цена за Феликс, изглежда, че втори наем е по-реалният вариант. Това би струвало на собственика на Челси - Тод Боули, около 18 милиона паунда сума за него плюс заплатата му от около 250 хиляди паунда на седмица.

Нападателят Ромелу Лукаку също ще се завърне от наема си в Интер и ще се проведат разговори и за неговото бъдеще след разочароващия му престой на „Стамфорд Бридж“ при предишния мениджър Томас Тухел.