Нападателят на Атлетико Мадрид Жоао Феликс има желание да продължи кариерата си във френския шампион Пари Сен Жермен, съобщава журналистът Джанлука ди Марцио. 23-годишният португалски национал е категоричен, че иска да напусне испанския си отбор, след като преди няколко дни изпълнителният директор на столичани - Мигел Анхел Хил Марин, призна за конфликт между нападателя и Диего Симеоне.

„Дюшекчиите“ обаче планират да вземат поне 100 милиона евро от продажбата на офанзивния играч. На места дори се пише, че от Атлетико планират да се разделят с португалския национал за между 130 и 140 милиона евро.

В същото време пресата в Англия твърди, че от Атлетико са предложили Жоао Феликс на Челси заедно с друг техен нападател - Матеуш Куня. Интересът на „сините“ от Лондон към португалския национал датира от доста време, а вариантът с евентуалното привличане на Куня е актуален заради контузията на Армандо Броя, който ще го извади от терените до края на сезона.

На „Стамфорд Бридж“ вече си осигуриха услугите на Давид Датро Фофана от Молде, но голямата им цел е Феликс. Ако не успеят да се договорят с Атлетико, от Челси ще се насочат към един измежду Мемфис Депай от Барселона и Юсуфа Мукоко от Борусия Дортмунд.

Според Ди Марцио обаче самият Феликс не се интересува от възможността да премине в Арсенал, който също е сред кандидатите за подписа му. Целта на нападателя е да премине единствено в ПСЖ.

„Не са много отборите, които могат да си позволят Феликс, а ПСЖ се интересува предимно от млади футболисти като него. Клубът разполага с необходимите средства, за да привлече заместник на Мбапе или Неймар, ако те напуснат, или на Меси, когато изтече договорът му“, съобщава Ди Марцио.

Феликс е в Мадрид от 2019-а година, когато испанците платиха 127 милиона евро на Бенфика за правата му. Португалецът има 18 мача за Атлетико във всички турнири през този сезон, като отбеляза 4 гола и направи 3 асистенции. Той беше основен футболист в националния тим на родината си но Мондиал 2022 в Катар, но иберийците отпаднаха четвъртфиналите след изненадваща загуба от Мароко с 0:1.