Нападателят Оливие Жиру е готов да се върне във Висшата лига, и по-точно - в лондонски клуб. Френският ветеран има договор с настоящия си клуб Милан дамо до лятото. Финалистът от Световното първенство в Катар беше звезда за Арсенал и Челси, а сега той е готов да се завърне в английската столица, където да играе за някой от другите местни тимове, ако могат да му осигурят исканата заплата, твърди The Sun.

Евертън се опита да привлече Жиру в последните часове от януарския трансферен прозорец, но нападателят не искаше да грае за отбор толкова далеч от столицата. Ако напусне „Сан Сиро“, 36-годишният нападател ще иска да се завърне в Англия, където лондонските Уест Хем Юнйтед, Фулъм, Кристъл Палас и Брентфорд могат да бъдат негови потенциални дестинации, особено, след като „чуковете“ и „орлите“ изпитват проблеми с отбелязването на попадения този сезон.

16 снимки

През тази камания Жиру води атаката на Милан и е записал седем гола и четири асистенции на сметката си. Той премина в италианския шампион през лятото на 2021-а година след деветгодишен престой в Англия, където първо прекара шест години на „Емипатс“, преди да премине на „Стаморд Бридж“.

Френският национал спечели ФА Къп общо четири пъти, както и Шампионската лига с Челси през 2021-а година. Най-добрият му сезон през сезон 2015/2016, когато вкара 24 гола за Арсенал във всички турнири. Може би голът, с който той е запомнен най-много, е този срещу Кристъл Палас през 2017-а година, когато реализира попадение в стил „скорпион“.