Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е получил „зелена светлина“ от клубните собственици за осъществяването на трансфера на Райън Гравенберх. Байерн Мюнхен привлече халфа през миналото лято, когато плати за него около 23 милиона евро на Аякс.

Нидерландецът обаче имаше труден първи сезон на „Алианц Арена“, в който изигра общо 32 мача във всички турнири, но само пет от тях бяха като титуляр.

Преди седмица 21-годишният футболист заяви в прав текст, че иска да играе повече и ако това не може да стане в Байерн, ще трябва да премине в друг клуб. Той добави, че иска да знае какво ще бъде бъдещето му след края на европейското първенство до 21 години, което ще приключи в началото на юли.

Манчестър Юнайтед също има интерес към Гравенберх, но според „Мирър“ Ливърпул е в доста по-напреднала фаза по отношение на работата по трансфера. Клоп вече подсили халфовата си линия с Алексис Мак Алистър, но се твърди, че иска още двама качествени полузащитници. Кефрен Тюрам изглежда все по-близо до трансфер на „Анфийлд“, а ако към него се присъедини и Гравенберх, то мениджърът на Ливърпул ще бъде повече от доволен, защото ще обнови значително зоната, в която отборът му имаше най-големи проблеми през миналия сезон, и то с играчи, на които може да се разчита за години напред.