Защитникът на Милан Тео Ернандес ще откаже евентуални предложения от страна на Манчестър Сити и Пари Сен Жермен, за да подпише нов договор с „росонерите“, пише „Calciomercato“. На Договорът на французина изтича през лятото на 2024 година, но от Милан вече са започнали преговори с агентите му за удължаването на престоя му на „Сан Сиро“.

В момента французинът печели по 1,5 милиона евро годишно и „росонерите“ ще му предложат удължаване на договора с увеличение на заплатата. Изданието съобщава, че последната оферта на Милан е в района на около 3 милиона евро, което все още не е достатъчно, за да убеди играча.

Италианският гранд се смята, че ще трябва да осигури около 4 милиона евро годишно, за да убеди бранителя да преподпише. Преговорите между двете страни обаче са в напреднал етап и приоритетът на играча е да остане на „Сан Сиро“, въпреки интереса от Манчестър Сити и ПСЖ.

Очакванията са, че Ернандес ще удължи престоя си в клуба до юни 2026 година.

В същото време Милан работи по подновяването на договорите на редица основни играчи в състава, сред които Алексис Салемакерс, Рафаел Леао и Исмаел Бенасер.

Симон Кяер подписа нов договор по-рано тази седмица, а продължават и разговорите с Франк Кесие да направи същото, въпреки че има голяма вероятност котдивоарецът да си тръгне като свободен агент догодина, когато изтича контрактът му.