Защитникът на Севиля Диего Карлос е обявил, че иска да премине в отбора на Нюкасъл Юнайтед, твърди „Sky Sports“. Информацията гласи, че бразилският централен бранител ще подаде молба за трансфер, за да форсира преминаването си на „Сейнт Джеймсис Парк“.

В момента пък Нюкасъл са в напреднали преговори с испанския клуб, като обсъжданата цена е в района на около 30 милиона паунда.

Както е известно, Нюкасъл беше закупен от инвестиционен фонд, свързан с правителството на Саудитска Арабия през сезона и възнамерява да подсили защитата си по време на януарския трансферен пазар. „Свраките“ вече подписаха с Кирън Трипиър от Атлетико Мадрид и с нападателя Крис Ууд, който дойде от Бърнли.

Към момента Нюкасъл заема 19-о място в класирането на Висшата лига и води трудна битка за оцеляването си в елита. Очаква се „свраките“ да привлекат още един централен защитник, като едно от спряганите имена е това на Адам Салай от Фенербахче.

Продажбата на Карлос пък ще бъде истински удар за Севиля. Те са по средата на битка за титлата, като изостават на пет точки от Реал Мадрид в Ла Лига и имат мач в запас. Бразилецът създаде отлично партньорство с Жул Кунде в центъра  на отбраната на севилци.