Защитникът на Манчестър Сити Джон Стоунс планира да остане в клуба и да се бори за мястото си през следващия сезон въпреки интереса към него от страна на няколко клуба от Висшата лига. Английският национал беше свързан с трансфер далеч от „Етихад“, като лондонските Арсенал и Челси се смяташе, че следят ситуацията около него.

Според информациите от Челси дори са били предложили 20 милиона британски лири за бившия бранител на Евертън, но вместо това, впоследствие, са се спряли на Тиаго Силва, Бен Чилуел и Маланг Сар.

Арсенал също бе свързан със Стоунс, но „артилеристите“ взеха Габриел от френския Лил.

26-годишният Стоунс загуби мястото си в първия отбор на Сити и също не е попадал в тима на Англия от финалите на Лигата на нациите през 2019 година.

Манчестър Сити вече подписа с централния защитник на Борнемут Нейтън Аке, което може да остави доста минимални шансове на Стоунс за участие в стартовия състав на тима. Но според „The ​​Telegraph“ бранителят няма намерение да напуска „гражданите“ и вярва, че може да си върне доверието на Гуардиола.

Той пристигна от Евертън през 2016 година за 50 милиона паунда, което го направи вторият най-скъп защитник във Висшата лига по това време. Откакто е в Сити, той печели Висшата лига на два пъти, един път ФА Къп и два пъти Купа на лигата.

Прези миналия сезон Стоунс изигра само 24 мача за Сити, което е най-ниският брой изиграни срещи за един сезон, откакто се присъедини през 2016 година.