Защитникът на Манчестър Юнайтед Рафаел Варан е набелязан от два европейски гранда за януарския трансферен прозорец. 30-годишният французин получаваше ограничено игрово време до момента през сезона, а с договора му, който изтича през лятото, изглежда сигурно, че ще напусне Висшата лига. От следващия месец той ще бъде свободен да преговаря с други клубове и да дори да подпише предварително споразумение.

Смяташе се, че завръщане в Реал Мадрид е най-вероятната опция пред Варан, но Diario Sport съобщава, че германският шампион Байерн Мюнхен също е в надпреварата за подписа му. Старши треньорът на баварците - Томас Тухел, има проблеми с контузии за решаване, а те ще се задълбочат от участието на защитниците Ким Мин-дже и Нусаир Мазрауи в турнирите за Купата на Азия и Купата на Африканските нации през януари, съответно с отборите на Южна Корея и Мароко.

Спортният директор на Байерн Кристоф Фройнд вече има план да привлече защитник през януари, а баварците са готови да предложат повече от 17 милиона паунда за Варан. Това може да се окаже решаващо, давайки възможност на Ман Юнайтед да вземе някаква сума за юношата на Ланс, вместо да го изпусне като свободен агент след края на сезона.