Отборът на Челси продължава с щурмуването на трансферния пазар, като мениджърът Франк Лампрад вече е обърнал поглед и към защитата на тима си. Една от целите за тази зона - защитникът на Атлетико Мадрид - Хосе Хименес, "намигна" на клуба, като призна, че "обичал" да играе за Лампард.

"Бих искал да играя за Лампард. Винаги съм гледал Челси като дете, обичах ги“, заяви Хименес в интервю в Испания.

Смята се, цел №1 за отбрната на "сините" е футболистът на Уест Хем - Деклан Райс. "Чуковете" обаче искат около 80 милиона паунда за своят звезда, което може да накара лондончани да погледнат именно към Хименес. Също така се очаква Челси да се раздели с Курт Зума и Андреас Кристенсен от централните си защитници, за да освободи място за нов такъв.

През изминалия сезон Хименес взе участие в 26 мача на "рохибланкос" във всички турнири, като на сметката си има една асистенция. Той е оценяван на около 56 милиона евро.

Тимо Вернер и Хаким Зиеш вече са присъединиха към Челси, като Кай Хавертц от Байер Леверкузен също е близо до подпис с тима на Лампард. Левият бек на Лестър Бен Чилуел и нов вратар са другите цели на мениджъра на лондончани.