Защитникът на Челси Аксел Дисаси все по-сериозно обмисля възможността да напусне клуба това лято. Французинът не е доволен от наличието на прекалено много играчи в клуба на неговата позиция и от възможността това да ограничи игровото му време през новия сезон, пише Daily Mail.

В момента новият мениджър на лондончани Енцо Мареска има в състава си цели петима централни бранители. Той разполага на тази позиция освен с Дисаси, Леви Колуил, Беноа Бадиашил, Уесли Фофана и Тосин Адарабиойо. По този начин наставникът със сигурност ще има между кого да избира при оформяне на титулярния си състав за предстоящите мачове.

В същото време Челси има един от най-големите състави във Висшата лига и клубът спешно трябва да се раздели с поне няколко от наличните си футболисти. Затова шефовете на „Стамфорд Бридж“ едва ли ще се замислят много, ако получат оферта за Дисаси. Освен него, много е вероятно клубът да продаде още Конър Галахър, Ромелу Лукаку, Армандо Броя и други.

Иначе евентуалната раздяла с Дисаси може да бъде и донякъде изненадваща, тъй като футболистът направи добър първи сезон със синия екип след трансфера си от Монако миналото лято. Той взе участие в 44 мача във всички турнири, в които отбеляза и 3 гола.