Може би най-конвертируемият футболист в редиците на Стоук Сити – вратарят Джак Бътланд се видя принуден да обявява публично, че не е подавал молба за трансфер. Бъдещето на английския футболист е интересна тема на Острова заради изключително слабото представяне на „грънчарите” дотук.

През уикенда Стоук записа само 1:1 у дома срещу Брайтън и остава на предпоследното място във Висшата лига с 25 точки. Очевидно оцеляването ще бъде цел номер едно за „грънчарите”, които вече извършиха треньорска рокада, уволнявайки Марк Хюз и назначавайки Пол Ламбърт.

Заради угрозата от изпадане тимът може да загуби някои от най-добрите си играчи, а Бътланд е може би единственият, който няма да има проблеми с намирането на нов отбор, при това доста по-високо в таблицата. Няколко от британските медии докладваха, че 24-годишният страж е депозирал молба за трансфер, затова Бътланд бе принуден да се намесва.

„Спрете да вярвате на всичко, което четете!”, заяви стражът в „Туитър”. „Преди историята да се е разраснала още – не съм казвал на клуба, че искам да напусна. Фокусиран съм да направя всичко по силите си, за да остане тимът в елита!”