Президентът на Барселона Жоан Лапорта и техническият секретар на клуба Жорди Кройф са се срещнали с агента на Ерлинг Халанд - Мино Райола, за да обсъдят бъдещето на норвежеца.

Очаква се нападателят на Борусия Дортмунд  да си тръгне от „Сигнал Идуна Парк“ след края на сезона, като, освен Барса, отборите на Реал Мадрид, Пари Сен Жермен, Манчестър Сити и Ливърпул са останалите заинтересовани тимове. Смята се, че той има освобождаващата клауза на стойност от около 75 милиона евро, която остава активна именно през лятото.

Сега „De Telegraaf“ твърди, че Лапорта се е срещнал с Райола в Монако, където са говорили за Халанд и футболиста на Аякк Нусаир Мазрауи, който също е представляван от Райола.

Не е тайна, че Лапорта и Райола имат добри отношения, която може да бъде ключът за Барселона да доведе Халанд на „Камп Ноу“.

Халанд несъмнено ще има вече отбор, изграден около него от треньора Шави Ернандес, тъй като през зимата „каталунците“ се подсилиха сериозно в офанзивен план с привличането на Адама Траоре от Уулвърхемптън, Феран Торес от Ман Сити и Пиер-Емерик Обамеянг, който разтрогна договора си с Арсенал.