За сделката между Интер и Рома за размяната на Алексис Санчес с Един Джеко стои един голям проблем – заплатите. Няколко източника от Италия твърдят, че преговорите са в напреднала фаза за шестмесечен наем с опция за закупуване. До това се стигна, след като босненецът влезе в сериозна разпра с треньора на „джалоросите” Пауло Фонсека.

Санчес и Джеко взимат сходни заплати – по 7,5 млн. евро на сезон. Въпреки това поради някои финансови облаги клубовете не плащат еднакви данъци. Това е така, защото Санчес премина в Интер от Манчестър Юнайтед и така той се възползва от отстъпката до 50% при данъците върху заплатата му за тези, които са работили в чужбина през последните две години. Джеко е ветеран в Рома, така че заплатите му се изплащат напълно без намаляване на данъците.

Преговорите между двата тима продължават, а в Италия твърдят, че може да се стигне до развоя, който се случи при наема на Раджа Наинголан. Интер пък е поразен финансово най-силно сред всички италиански клубове в следствие на пандемията от коронавирус.