Крилото на Кристал Палас Уилфрид Заха смени своя агент с надеждата да си осигури трансфер в някой от водещите английски клубове. Досега представител на бързоногото крило бе Уил Солтхаус, но вече с делата на Заха ще се занимава маститият израелски агент Пини Захави.

76-годишният Захави е сред най-влиятелните футболни агенти, като бе сериозно замесен в придобиването на Челси от страна на Роман Абрамович през 2003-та година и последвалите редица гръмки трансфери.

Заха е най-добрият играч на Палас вече няколко сезона и е определян за един от най-силните флангови футболисти във Висшата лига, но това лято не успя да реализира трансфер в Арсенал или Евертън въпреки желанието си. Според медиите във Великобритания смяната на агента е ясна индикация, че националът на Кот д'Ивоар ще се опита да си тръгне от "Селхърст Парк" още през януарския трансферен прозорец или най-късно през лятото.

Според информациите най-голям интерес към 27-годишния футболист проявява тимът на Челси, като близостта на Захави с Абрамович може да помогне такъв трансфер да се случи още този месец, след като трансферното ембарго на "сините" бе вдигнато. /БГНЕС