Звездата на Кристъл Палас Уилфред Заха е получил разрешение да напусне през лятото, ако клубът получи точната оферта за него, твърди "Times". 27-годишният котдивоарец искаше да си тръгне от "Селхърст Парк" още миналата година, когато интерес към него имаше от страна на Арсенал и Байерн Мюнхен, но остана под натиска на мениджъра Рой Ходжсън и ръководството на клуба.

Сега обаче те са му гарантирали, че няма да му правят спънки, ако иска да потърси друго предизвикателство, но има условие. "Орлите" трябва да получат сумата, която определят за негов трансфер, за да го пуснат. Според информациите Заха е оценяван на около 44 милиона евро.

"Вилф беше много ясен от момента, в който дойдох в клуба. Желанието му е да премине в друг клуб в търсене на ново предизвикателство. Той обаче е много ценен играч, клубът осъзнава стойността му. Всичко зависи от това какви оферти ще получим за него, доколко те удовлетворяват клуба и неговите желания", коментира пък мениджърът на тима Ходжсън.

"Мисля, че цената му не се е променила, защото той е играч на много високо ниво. Това ще е решение за президента Стив Париш и другите собственици. Те ще преценяват всякакви оферти, които пристигнат. Сигурен съм, че ще се консултират и с мен", допълни специалистът.

Крилото е юноша на Кристъл Палас, но премина в Манчестър Юнайтед през 2013 година. Той обаче не успя да се докаже на "Олд Трафорд" и се завърна в Лондон през 2014 година под наем, а година след това бе и откупен обратно.

През този сезон той има 37 мача във Висшата лига, в които е реализирал четири попадения и е дал три асистенции.