Агентът на вратаря на Валенсия – Гиорги Мамардашвили, преговаря с три отбора от Висшата лига за трансфер през лятото. Стражът на „прилепите“ си спечели име в Европа, след като затвърди мястото си в Ла Лига. 22-годишният грузински национал е привлякъл интереса на Манчестър Юнайтед, Челси и Тотнъм.

Агентът на Мамардашвили - Леван Сетуридзе, е бил в контакт със сопменатите клубове, твърди Cope. Изданието пише, че негов представител е бил в Лондон, за да обсъди евентуален трансфер. Въпреки това би било трудно да се стигне до някакво споразумение, тъй като той подписа нов договор с Валенсия през септември миналата година. Смята се, че в него има клауза за откупуването му на стойност от 100 милиона евро, а ако някой я активира, то той ще стане най-скъпият вратар в историята. Към момента рекордът се държи от Челси, който плати 82 милиона евро на Атлетик Билбао за Кепа Арисабалага през 2018-а година.

„Сините“ търсят нов вратар поради непостоянното представяне на Кепа и несигурното бъдеще на Едуар Менди. В същото време Юнайтед и Тотнъм имат желание да заменят своите дългогодишни вратари - Давид Де Хеа и Юго Лорис.

Интерес към Мамардашвили има и от Лестър Сити, за който се смята, че води в надпреварата за подписа му. Италианският журналист Фабрицио Романо съобщи за интереса на „лисиците“, като също така заяви, че агентът на играча е бил Лондон, където е присъствал на мача между Челси и Ливърпул (0:0).