Отборите на Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити са получили шанса да подпишат със Саул Нигес от Атлетико Мадрид, след като Барселона са се отказали от полузащитника. Нигес е свързан с трансфер това лято след впечатляващите си прояви в Ла Лига и Шампионската лига.

Юнайтед и Сити са основните кандидати, като Атлети ще изисква около 150 милиона паунда за 25-годишния халф.

Въпреки това, Барса се бяха поставили в добра позиция, като през октомври постигнаха споразумение за сделка на стойност от 15 милиона паунда с Атлетико, за да имат опцията да предложат първи оферта за петима от играчите на своите съперници, включително и за Нигес.

Но според „Mundo Deportivo“ Барса няма интерес към него, като по този начин оставя двата манчестърски гранда да се борят за неговия подпис.

Споразумението между „каталунците“ и Атлети не би гарантирало, че вземат Нигес, а само ще им бъде предоставен шанс да отговорят на всяка оферта от конкурентите. Каталунският клуб обаче загрижен за своите финанси на фона на настоящата икономическа криза и е поставил приоритета си пред други цели.

Юнайтед вече прояви голям интерес към Нигес и сега са готови да му предложат увеличение на заплатата спрямо сегашната му в Атлетико. По-притеснително за Юнайтед е сумата, която „рохибланкос“ искат – не по-малко от 135 милиона паунда.

Първоначално Юнайтед бяха готови да предложат до 70 милиона раунда, но може и да увеличат офертата си в зависимост от разходите в клуба това лято.