Английският Челси по всичко личи, че няма граници на трансферния пазар и привлече още един защитник в рамките на по-малко от 24 часа. След като в сряда „сините” от Лондон финализираха сделката за 50 млн. паунда за крайния бранител Бен Чилуел от Лестър, то на следващия ден клубът анонсира и привличането френския защитник Маланг Сар.

21-годишният играч пристига от Ница, след като договорът му с френския клуб изтече и той подписа за пет години с тима от „Стамфорд Бридж”. Все пак Сар няма да играе за Челси през първата година, след като лондончани са преценили да го преотстъпят, за да получи повече минути. Така той ще получи заслуженото игрово време и ще натрупа повече опит, след което да се присъедини към тима на Франк Лампард.

„Не можахме да пропусне възможността да привлечем Маланг Сар. Той е невероятен млад играч и го следихме изкъсо. Така и ще продължи по време на наема му и се надяваме да се върне много силен при нас”, каза директорът в клуба – Марина Грановская.

Има информации, че Маланг Сар може да заиграе под наем в германския Байер Леверкузен, като част от потенциална сделка за звездата на "аспирините" Кай Хавертц.